Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
x

ΕΚΒΙΑΖΕ ΚΛΗΡΙΚΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΑΝΕΙΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ

Ένας άνδρας εκβίασε έναν 33χρονο κληρικό με απειλές δημοσίευσης δυσφημιστικών κειμένων σε εκκλησιαστικές ιστοσελίδες απαιτώντας χρήματα.

Τρία άτομα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη έπειτα από καταγγελία για εκβίαση σε βάρος 33χρονου κληρικού.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 32, 26 και 31 ετών (2 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, συνέργεια σε εκβίαση και εκβίαση κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, ο 33χρονος κληρικός πραγματοποίησε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, περί τις αρχές του τρέχοντος μήνα δάνεισε στον 32χρονο χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια ο τελευταίος απέστειλε μηνύματα στον καταγγέλλοντα, μεταχειριζόμενος απειλές δημοσίευσης δυσφημιστικών σε βάρος του κειμένων σε εκκλησιαστικές ιστοσελίδες, απαιτώντας εκβιαστικά τόσο τη μη καταβολή του ποσού που δανείστηκε, όσο και την εκ νέου καταβολή χρηματικού ποσού.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης σε προκαθορισμένη συνάντηση, κατά την παραλαβή συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού, 31χρονη και 26χρονος που τη συνόδευε, οι οποίοι λειτουργούσαν κατ’ εντολή του 32χρονου, καθώς και ο τελευταίος, που παρουσιάστηκε στο ίδιο σημείο λίγο αργότερα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ