Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση της εταιρείας προσπάθησε να «σπάσει» την απεργία γεγονός που προκάλεσε ένταση και επέμβαση της αστυνομίας.

Ένταση υπήρξε στην απεργιακή κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ποτοποιία Μαλαματίνα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, για τις απολύσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση της εταιρείας προσπάθησε να «σπάσει» την απεργία γεγονός που προκάλεσε ένταση και επέμβαση δυνάμεων της αστυνομίας.Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, κατά την ένταση που υπήρξε συνελήφθησαν ο Γιάννης Φραγκίδης πρόεδρος του σωματείου της Μαλαματίνα και ο Άρης Μερκενίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οδηγών Πωλητών και Βοηθών Βορείου Ελλάδος.«Προκλητικά η εργοδοσία προσπάθησε να περάσει τον απεργοσπαστικό της μηχανισμό κρυμμένο μέσα στα αυτοκίνητα των διευθυντικών στελεχών. Μάλιστα τους διευθυντάδες συνόδευαν ΜΑΤ και αστυνομία.

Και αυτή η προσπάθεια να σπάσει η απεργία συνάντησε την αποφασιστική απάντηση των εργαζόμενων, έπεσε στο κενό! Ήδη οι εργαζόμενοι μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση πήραν απόφαση για συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων για όλη την επόμενη εβδομάδα με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία, τους εργαζόμενους να ενισχύσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Να περιφρουρήσουν και με την παρουσία τους στο εργοστάσιο τον δίκαιο αγώνα τους», αναφέρει το ΠΑΜΕ για το συμβάν.

Το παρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων έδωσα οι βουλευτές Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και Λεωνίδας Στολτίδης από το ΚΚΕ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ