Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Ο εορτασμός της επετείου του «ΟΧΙ» ξεκίνησε το πρωί με της Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Μετά από δύο χρόνια τα εμβατήρια της παρέλασης ήχησαν και πάλι στην Καλαμαριά. Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά του covid-19, με περηφάνια μαθητές και μαθήτριες τριάντα σχολείων, αλλά και μέλη δεκαέξι πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων συμμετείχαν στην παρέλαση, που έλαβε χώρα στη Νικολάου Πλαστήρα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς.

Ο εορτασμός της σημερινής επετείου του «ΟΧΙ» ξεκίνησε το πρωί με της Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βρυούλων, κ. Παντελεήμων.

Αμέσως μετά τελέστηκε Τρισάγιο στο Ηρώο των Πεσόντων (Πλατεία Σκρα) και ακολούθησε ο Πανηγυρικός της ημέρας από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Βασιλική Νικολέτου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση, εκπροσώπους των Στρατιωτικών Αρχών, των Πολιτικών Κομμάτων, τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, εκπροσώπους των Προξενείων, καθώς επίσης και των Συλλόγων της Περιοχής.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν σύσσωμη η Διοίκηση του Δήμου, η Γενική Γραμματέας, Ελένη Φύκα και πλήθος κόσμου. Την παρέλαση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Στράτος Σιμόπουλος και Γιάννης Αμανατίδης.

«Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Χρόνια Πολλά για να θυμόμαστε και να τιμούμε τους ανθρώπους, που με την ανδρεία τους έγραψαν το ηρωικό ΕΠΟΣ του ’40. Σ’ αυτούς που με σθένος πολέμησαν και θυσιάστηκαν, για την ελευθερία. ΟΧΙ σε όσους επιβουλεύονται την πατρίδα μας. Ψηλά οι σημαίες! Ζήτω η Ελλάδα», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης. «Εύχομαι να υπάρχει υγεία, ώστε να καμαρώσουμε και πάλι τους νέους και τις νέες στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου», κατέληξε.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ