Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΑ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ» ΤΟΥ CASA DE PAPEL ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΡ

Τι θα γινόταν στην περίπτωση που το «La Casa De Papel» ήταν πραγματικότητα και συνέβαινε στην Ελλάδα; Ένας διδάκτωρ της Νομικής του ΑΠΘ απαντά...

Η υπόθεση είναι γνωστή. Ο professor βρίσκεται στα ηνία και η παρέα του μπουκάρει στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας με σκοπό να αρπάξει 984 εκατομμύρια ευρώ, έχοντας στήσει την «Τέλεια Ληστεία».

Η σειρά του Netflix έκανε πάταγο και καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές στις οθόνες τους. Και μπορεί στο τέλος να υπήρξε... happy end και να μην καταφέρνουν στρατός, αστυνομία και κράτος να τους συλλάβουν και να τους βάλουν στις ισπανικές φυλακές, όμως τι θα γινόταν στην περίπτωση που το «La Casa De Papel» ήταν πραγματικότητα και συνέβαινε στην ελληνική επικράτεια;

Νομική απάντηση σε αυτό το ερώτημα επιχειρεί να δώσει ο Θεσσαλονικιός ποινικολόγος και διδάκτωρ Νομικής στο ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου. Ο νομικός μέσα από βίντεο που δημιούργησε βάζει όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι και την ποινική αντιμετώπιση που θα είχαν οι ήρωες σε περίπτωση που είχαν συλληφθεί για τις... αποτρόπαιες πράξεις τους.

Ο κ. Χατζιωάννου εδώ και δύο χρόνια εξηγεί διάφορα ποινικά θέματα μέσω του youtube. Όπως τονίζει ο ίδιος στη Voria.gr, «όταν σπουδάζεις Νομική σού βάζουν κάποια παραδείγματα, που ίσως προέρχονται από τη ζωή. Η αφορμή να δημιουργήσω βίντεο που ασχολούνται με την επικαιρότητα και τις νομικές αναλύσεις ήταν επειδή ασχολούμαι τα ποινικά αδικήματα. Ένα απλό θέμα μπορεί να μην δίνει την έμπνευση που μπορεί να έχει κάποιο θέμα της επικαιρότητας», υπογραμμίζει.Ο ποινικολόγος ασχολείται με τα θέματα της επικαιρότητας εφ' όλης της ύλης στην... κυριολεξία. Πρόσφατο βίντεό του αναλύει νομικά το τραγούδι των Bossikan και Light «King Kong» και παραθέτει τα ερώτημα στο ότι έαν σε αποκαλέσω «"βλάκα", διαπράττω το έγκλημα της εξύβρισης;» ή «όταν έχω μαζί μου όπλα ποια τιμωρία προβλέπεται».

«Τα βίντεο μου δεν απευθύνονται μόνο σε δικηγόρους αλλά σε όλον τον κόσμο. Αναλύω κάποια θέματα επικαιρότητας, από την τέχνη και τα θεάματα, και απαντώ για το ποια θα ήταν η ποινική αντιμετώπιση εάν συνέβαιναν στην πραγματικότητα», αναφέρει στη Voria.gr ο ποινικολόγος και προσθέτει ότι «οι ιστορίες που αναλύω είναι βγαλμένες με έναν τρόπο από τη ζωή».Η τελευταία ανάλυσή του είναι το τραγούδι «chinchilla» των Snik και Fly Lo. Ο νομικός απαντά στο «έαν είμαι dealer ποια εγκλήματα  διαπράττω;» και «όταν κάνω δώρο chinchilla που την αγοράζω με μαύρα χρήματα πώς τιμωρούμαι».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ