Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: HUB ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Η ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ-ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ TESLA, JAGUAR

Πιάτσα για εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων η λεωφόρος Γεωργικής Σχολής - Έντονη κινητικότητα και από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες

Σε πιάτσα για εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων εξελίσσεται η λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, και δη το κομμάτι από το κατάστημα ΙΚΕΑ έως τη στροφή για το ξενοδοχείο Hyatt.

Tην ίδια ώρα έντονη κινητικότητα καταγράφεται από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που θέλουν να τοποθετηθούν στην περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του παγκόσμιου leader στην αγορά του αυτοκινήτου Tesla που σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τοποθετηθεί στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Και δεν είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία κολοσσός που σκανάρει την περιοχή, καθώς υπάρχει έντονη συζήτηση και για την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων Jaguar.

Όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr, ο γενικός διευθυντής του γραφείου Θεσσαλονίκης της Atria Property Services, μέλους του CBRE, Δημήτρης Τζιβράς, οι μισθωτικές αξίες στην περιοχή έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία κατά 50%, ως απόρροια της έντονης ζήτησης που καταγράφεται και από μεγάλες εταιρείες του χώρου ενοικίασης αυτοκινήτων, αλλά και αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η εγγύτητα στο αεροδρόμιο κινητοποιεί τα αντανακλαστικά εταιρειών που είτε είχαν παρουσία στη Θεσσαλονίκη και επεκτείνονται, είτε θέλουν να τοποθετηθούν για πρώτη φορά σε αυτή μισθώνοντας χώρους και εκτάσεις γης προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν ως πάρκινγκ για τον στόλο των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων τους.

Πρόσφατη είναι η τοποθέτηση στην περιοχή της ισπανικής εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων ok mobility που έχει παρουσία σε 160 χώρες καλύπτοντας 5.000 πόλεις. Αντίστοιχη είναι η περίπτωση και της Goldcar που μπήκε πρόσφατα στην αγορά της Θεσσαλονίκης και διαθέτει παρουσία σε προορισμούς όπως Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Μάλτα, Ανδόρρα, Μαρόκο, Ελλάδα, Κροατία, Ολλανδία, Μεξικό, Ρουμανία και Κύπρο.

Στην εν λόγω περιοχή, που πλέον έχει γίνει άκρως δημοφιλής προορισμός για εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, αλλά και για αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως επισημαίνει ο κ Τζιβράς υπάρχουν ακίνητα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επαγγελματικού ακινήτου συνολικής επιφάνειας 6.542,79 τ.μ αποτελούμενο από δυο κτήρια κτισμένα σε γήπεδο επιφάνειας 18.038 τ.μ. επί της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής, εντός του δήμου Πυλαίας-Χωριάτη, που είναι διαθέσιμα προς πώληση. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 4 εκατ. ευρώ. Η πώληση θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Ιουλίου (καταληκτική ημερομηνία εγγραφής στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό είναι η Δευτέρα, 18 Ιουλίου στις 14:00). Σημειώνεται πως η Atria Property Services, προωθεί τη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ