Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021
x

ΠΟΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΑ ΣΤO ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Airbnb έκανε... σκούπα τα μικρά διαμερίσματα - Άφαντα τα διαμερίσματα από 60 έως και 80 τμ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αυξημένη ζήτηση για μικρά διαμερίσματα, χωρίς, ωστόσο, ανάλογη προσφορά, καταγράφεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα μικρά διαμερίσματα, που είναι τα πλέον περιζήτητα, με αποτέλεσμα να τοποθετούνται στην κορυφή της πυραμίδας της κτηματαγοράς, αποτελούν -όπως λένε γνώστες του χώρου- είδος προς… εξαφάνιση.  

Σύμφωνα με εκπροσώπους της αγοράς, «υπάρχει διάθεση από Έλληνες για τοποθέτηση χρημάτων σε μικρά διαμερίσματα 60 έως 80 τμ, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν ποσά -από τα οποία δεν παρεκκλίνουν- 50.000 έως 70.000 ευρώ, ωστόσο δεν βρίσκουν ακίνητα που να πωλούνται σε αυτές τιμές».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που, το τελευταίο διάστημα, περνούν το κατώφλι μεσιτικών γραφείων διαθέτοντας ένα συγκεκριμένο ποσό για να επενδύσουν και τελικά φεύγουν άπρακτοι καθώς τα διαμερίσματα που είναι προς πώληση δεν ανταποκρίνονται στις δικές τους προδιαγραφές.

Μάλιστα, εκπρόσωποι του real estate εκτιμούν πως κάποιοι την περίοδο που διανύουμε και ειδικά των ημερών του lockdown «στόκαραν» χρήματα και, έχοντας και κάποιο μαξιλάρι στην τράπεζα, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απόκτηση μικρών ακινήτων, κατά κύριο λόγο για εκμετάλλευση.    

Το Αirbnb έκανε «σκούπα» τα μικρά διαμερίσματα  

Την περίοδο της φρενίτιδας που είχε προκαλέσει η «μπίζνα» που ακούει στο όνομα Airbnb, εκατοντάδες μικρά διαμερίσματα μετατράπηκαν, μετά από γενναίες ανακαινίσεις, σε χώρους μακροχρόνιας μίσθωσης, στην καρδιά της πόλης, σε σημεία αιχμής, με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχουν διαθέσιμα διαμερίσματα αντίστοιχων προδιαγραφών.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς ακινήτων, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες Airbnb δεν μπαίνουν στη διαδικασία πώλησης, καθώς είτε αναμένουν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα είτε σκέφτονται να προχωρήσουν σε βραχυχρόνια μίσθωση των ακινήτων τους.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι, λιγότεροι έναντι των προαναφερθέντων περιπτώσεων, που πιεσμένοι από την οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζουν (πχ. κάποιος απέκτησε με τραπεζικό δανεισμό χιλιάδων ευρώ πέντε - έξι ακίνητα και τα διαμόρφωσε σε Airbnb) είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν την περιουσία τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ