Κυριακή 3 Ιουλίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ - ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ»

«Με την παρουσία των ΜΑΤ τα πανεπιστήμια στρώνεται ο δρόμος για την εφαρμογή του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία», λένε φοιτητές του ΑΠΘ.

Προσχηματική χαρακτήρισαν εκπρόσωποι φοιτητών, εργαζομένων και καθηγητών ΔΕΠ, τις εργασίες κατασκευής βιβλιοθήκης στο πρώην «Στέκι του Βιολογικού», προκειμένου «να εμπεδωθεί από την πλευρά της κυβέρνησης και την πρυτανείας ένα κλίμα αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια».

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μπροστά από την πρυτανεία του ΑΠΘ, «με αυτόν τον τρόπο στρώνεται ο δρόμος για την εφαρμογή του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία».

Ο Δημήτρης Ταξίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής έκανε λόγο για αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης η οποία, όπως είπε, θέλει να διαμορφώσει σκηνικό έντασης. Τόνισε ότι «οι εικόνες της αστυνομίας μέσα στο Πανεπιστήμιο είναι αποκρουστικές και ζήτησε την άμεση απόσυρση τους και να μην κατατεθεί ο νέος νόμος πλαίσιο για τα πανεπιστήμια».

Το μέλος του συλλόγου σπουδαστών Αρχιτεκτονικής, Ναταλία Γιάτρου, ανέφερε πως «το άσυλο είναι οι αγώνες οι οποίοι δίνουμε φοιτητές. Θέλουν να δημιουργήσουμε το πανεπιστήμιο για να καλύπτουμε τις ανάγκες μας και να έχουμε καλύτερη προοπτική».

Ο Γιάννης Κουρμούλης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ - μέλος του ΚΣ της Ομοσπονδίας Διοικητικού προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σημείωσε ότι το σκηνικό έντασης που πάνε να στήσουν ευνοεί του σχεδιασμούς της κυβέρνησης. «Προσχηματικά χρησιμοποιούν τη δημιουργία βιβλιοθήκης έτσι ώστε το καλοκαίρι να εγκατασταθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία», τόνισε

Ο Ηλίας Κονδύλης, μέλος ΔΣ του ενιαίου συμβουλίου μελών ΔΕΠ, ανέφερε ότι «τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας δυστοπικής εικόνας που δεν ταιριάζει στον πανεπιστήμιο, μέλη ΔΕΠ δεν μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους».

Στη συνέχεια, οι φοιτητές από την πρυτανεία πήγαν μπροστά από τη ΣΘΕ, όπου αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν έναν φραγμό μπροστά τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ