Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
x

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ(VID)

Από τις 17 διμοιρίες στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, οι 4 είναι μόνιμα εγκατεστημένες στα νησιά. Τι καταγγέλλουν οι αστυνομικοί.

Μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα δηλώνουν πως έχουν γίνει οι αστυνομικοί του νομού Θεσσαλονίκης και ειδικότερα όσοι υπηρετούν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, λόγω των αναγκών του μεταναστευτικού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 17 διμοιρίες, οι τέσσερις είναι μόνιμα εγκατεστημένες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ συνήθως το 50% των διμοιριών που απομένουν συνήθως καλούνται να συνδράμουν σε επιχειρήσεις εκτός νομού Θεσσαλονίκης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καλούνται διμοιρίες από γειτονικούς νομούς ώστε να καλυφθούν ανάγκες. Μάλιστα, για τις πορείες του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη ήρθαν 10 διμοιρίες από άλλους νομούς. Υπάρχουν, μάλιστα, περιπτώσεις που πάνω από το 50% των δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης βρίσκεται εκτός νομού.

«Διαταράσσεται η οικογενειακή γαλήνη των συναδέλφων, αφού 28 μέρες βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και 15 μέρες βρίσκονται στα νησιά», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θόδωρος Τσαϊρίδης στο πλαίσιο διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι αστυνομικοί του νομού.

Όπως είπε ο ίδιος, οι αστυνομικοί καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά για να συντηρήσουν τους εαυτούς τους στις εκτός έδρας επιχειρήσεις και τις οικογένειές τους.

Όπως είπε ο γραμματέας της ΕΑΥΘ Γιώργος Χατζόπουλος, αυτό που ζητούν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονικης ειναι ο ορθός καταμερισμός των αστυνομικών υπαλλήλων που μεταβαίνουν στα νησιά για το μεταναστευτικό, με τη χρησιμοποίηση αστυνομικών μονάδων από ολόκληρη την Επικράτεια.

Στα γραφεία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Στο μεταξύ μεγάλες παραμένουν οι ελλείψεις σε εξοπλισμό, κυρίως για τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που αστυνομικοί αγοράζουν από την τσέπη τους αλεξίσφαιρα γιλέκα και άλλα προστατευτικά μέτρα. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι αστυνομικοί που δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν μέτρα φύλαξης μεταφέρθηκαν σε άλλες υπηρεσίες όπως γραφεία, αφού ήταν αδύνατο να εργαστούν σε μάχιμες υπηρεσίες.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ