Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ: ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗΣ ΣΤΟΝ «ΕΥΚΛΕΙΔΗ»

Η παράταξη αναφέρει πως είναι επιτακτική η ανάγκη για δεύτερο φύλακα ενώ σοβαρή είναι και η ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού στην καθαριότητα.

Αιχμές κατά του δήμου Θεσσαλονίκης για «το πρόβλημα καθαριότητας και φύλαξης παρατηρείται στο σχολικό συγκρότημα του Ευκλείδη» άφησε η δημοτιική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Όπως αναφέρεται, στο 8ο ΕΠΑΛ, «είναι επιτακτική η ανάγκη για δεύτερο φύλακα καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας σε πρωινή βάρδια, ενώ από πέρσι οι είσοδοι του 7ου και 8ου ΕΠΑΛ έχουν διαχωριστεί και τα  διαλείμματα είναι διαφορετικά λόγω πανδημίας».  

Παράλληλα, σημειώνεται πως «σοβαρή ενίσχυση σε προσωπικό απαιτείται και στο κομμάτι της καθαριότητας, ειδικά σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας όπως αυτή που διανύουμε όπου η ελλιπής καθαριότητα μπορεί να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις».

Στο μεταξύ, γίνεται λόγος πως κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αδιαφορούν και δεν δίνουν ικανοποιητική λύση στα προβλήματα, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ασφάλεια και η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα προβλήματα δεν λύνονται με μεγαλοστομίες και επικοινωνιακές φούσκες. Απαιτείται πολιτική βούληση, σοβαρή ενασχόληση και αποτελεσματικό σχέδιο.

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως «είναι φανερό ότι η εκπαίδευση και η υγεία των μαθητών βρίσκεται πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες τόσο της κυβέρνησης όσο και της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν με την εγκληματική τους αδιαφορία».

Θέλουν δεν θέλουν, θα αναλάβουν τις ευθύνες τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ