Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
x

«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ»: ΓΑΛΑΖΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΣΕΙΡΑ

Μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφέτια γαλάζιων στελεχών στέρησαν από όσους είχαν σειρά στον εμβολιασμό το δώρο ζωής, το εμβόλιο, αναφέρει η παράταξη

Επιτακτική χαρακτηρίζει η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου την ανάγκη άμεσης έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρατυπίες σε εμβολιασμούς. «Στην πόλη μας που έζησε ένα μαύρο Νοέμβρη, μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφέτια γαλάζιων στελεχών στέρησαν από όσους είχαν σειρά στον εμβολιασμό το δώρο ζωής, το εμβόλιο», σχολιάζει.

«Ζητήματα που άπτονται είτε της δημόσιας υγείας είτε της ηθικής δεοντολογίας πολύ κρίσιμων ιδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως είναι ο θεσμός του Προέδρου και του Αντιδημάρχου και μάλιστα Παιδείας είναι ιδιαίτερα σοβαρά και κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη άμεσης έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να πληροφορηθούμε όχι μόνο εμείς, αλλά κυρίως οι δημότες, τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη», αναφέρει η δημοτική παράταξη.

Παράλληλα, διερωτάται αν η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας Βασιλική Νάκου παραμένει στη θέση της, επισημαίνοντας ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης «όφειλε ήδη να έχει κινήσει την διαδικασία παραπομπής της στο πειθαρχικό, μεριμνώντας ώστε να τεθεί σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Με κατάπληξη και αποστροφή παρακολουθούμε μαζί με τους συμπολίτες μας, δημοσιεύματα στα ΜΜΕ για παρατυπίες στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του Covid19 και μάλιστα, κοινωφελών ιδρυμάτων ειδικού σκοπού της πόλης μας, θέμα για το οποίο έχει ήδη δοθεί εισαγγελική παραγγελία διερεύνησης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, 24 άτομα που δεν έχουν εργασιακή σχέση με τα ιδρύματα εμβολιάστηκαν εκτός σειράς και μάλιστα εμπλέκονται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας.

Από Δελτίο Τύπου πληροφορηθήκαμε πως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάλλαξε των καθηκόντων της, την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δήμητρα Ακριτίδου και κάλεσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσο Τσαβλή να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα.

Ζητήματα που άπτονται είτε της δημόσιας υγείας είτε της ηθικής δεοντολογίας πολύ κρίσιμων ιδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως είναι ο θεσμός του Προέδρου και του Αντιδημάρχου και μάλιστα Παιδείας είναι ιδιαίτερα σοβαρά και κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη άμεσης έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να πληροφορηθούμε όχι μόνο εμείς, αλλά κυρίως οι δημότες, τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη.

Στην πόλη μας που έζησε ένα μαύρο Νοέμβρη, μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφέτια γαλάζιων στελεχών στέρησαν από όσους είχαν σειρά στον εμβολιασμό το δώρο ζωής, το εμβόλιο.

Δεν είναι δυνατόν να χάνουν τη σειρά τους στον εμβολιασμό παιδιά τα οποία έχουν πραγματικά ανάγκη!

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας -που απαρτίζεται από πολλά ιδρύματα- παραμένει στη θέση της;

Η ΝΔ θα συνεχίσει να την καλύπτει όπως την κα Μενδώνη;

Η κα Νάκου είναι υπάλληλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος στο Ίδρυμα.

Ο κ. Ζέρβας όφειλε ήδη να έχει κινήσει την διαδικασία παραπομπής της στο πειθαρχικό, μεριμνώντας ώστε να τεθεί σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ