Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η ΕΛΑΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Οι αστυνομικές αρχές της πόλης διαβεβαίωσαν την οργάνωση ΑΡΣΙΣ ότι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε αστέγους θα διαγραφούν.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των αστυνομικών αρχών στη Θεσσαλονίκη, μετά τη δημοσιοποίηση από την οργάνωση ΑΡΣΙΣ ότι έχουν καταγγελθεί πρόστιμα σε βάρος αστέγων για άσκοπη μετακίνηση εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, το Γραφείο Παραβάσεων της Διεύθυνσης της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης επικοινώνησε με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες της ΑΡΣΙΣ μέσα στο Σαββατοκύριακο και δεσμεύτηκε ότι θα διαγραφούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί τις τελευταίες μέρες σε επιβεβαιωμένα άστεγους, με την αιτιολογία της «άσκοπης μετακίνησης».

Όπως επισημαίνει η οργάνωση, η ανάγκη ειδικότερης αντιμετώπισης των ανθρώπων που ζουν στο δρόμο από τις ελεγκτικές Αρχές είναι ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι, οι άστεγοι χρειάζεται εκ των πραγμάτων να μετακινούνται ώστε να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες τους (σίτιση, τουαλέτα, μπάνιο, επίσκεψη σε κοινωνικές δομές).

Μάλιστα επισημαίνεται πως αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμα πιο επιτακτική όταν ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων φιλοξενίας δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων των ανθρώπων που ζουν άστεγοι στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πολιτεία έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών, ώστε η κοινωνικά αποκλεισμένη ομάδα των αστέγων να μην βρίσκεται εκτεθειμένη σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης κινδυνεύοντας οι ίδιοι αλλά και θέτοντας σε κίνδυνο το κοινωνικό σύνολο από τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Η ΑΡΣΙΣ καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που γνωρίζουν άτομα στα οποία έχει επιβληθεί πρόστιμο, ενώ ζουν επιβεβαιωμένα σε συνθήκες αστεγίας, να επικοινωνούν με την οργάνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ