Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΣΤΗ ΔΕΗ - ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Αφορμή για την κινητοποίηση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ είναι η διακοπή ρεύματος στο σπίτι εργαζόμενης σε παιδικό σταθμό.

Σε κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμαριά την Τετάρτη στις 11:00 το πρωί καλεί ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.

Αφορμή για την κινητοποίηση είναι η διακοπή ρεύματος στο σπίτι εργαζόμενης σε παιδικό σταθμό, ενώ όπως τονίζουν στην ανακοίνωση «έχει μικρά παιδιά  και ο σύζυγος της βρίσκεται σε αναστολή σύμβασης λόγω του lockdown».

Παράλληλα ζητούν «να απαγορευτεί κάθε διακοπή παροχής ρεύματος σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν για όσο διαρκεί η κρίση» και ναα προχωρήσει η επανασύνδεση των παροχών ρεύματος σε όλους όσους αδυνατούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Παραμονή Χριστουγέννων  η ΔΕΗ προχώρησε προκλητικά στη διακοπή ρεύματος στο σπίτι συναδέλφισσας εργαζόμενης στους παιδικούς σταθμούς. Η συναδέλφισσα  έχει μικρά παιδιά  και ο σύζυγος της βρίσκεται σε «αναστολή» σύμβασης λόγω του  lockdown. Δε πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν λίγες μέρες η ΔΕΗ προχώρησε στην κοπή ρεύματος σε καρκινοπαθείς (!!) στο νομό μας.  Είναι αποκαλυπτικό άλλωστε ότι  μέσα στις γιορτές τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν πανελλαδικά 7.000  (!!!!) διακοπές ρεύματος.

Οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος με τις πλάτες της κυβέρνησης, κόβουν το ρεύμα σε ανθρώπους που ζουν στα όρια της φτώχειας, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με επιδόματα, που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών.  Όλα αυτά  συνάδελφοι σε μία εποχή όπου χιλιάδες εργαζόμενοι είτε οδηγούνται στην ανεργία, είτε βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και προσπαθούν να επιβιώσουν με τα πενιχρά επιδόματα και με τα χρέη να συσσωρεύονται λόγω αυτής της κατάστασης.  Η αλληλεγγύη που εκφράζεται μέσα από τα σωματεία δείχνει τη σημασία που έχει η οργάνωση όλων μας. Μόνο ο ένας στο πλευρό του άλλου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, να παλέψουμε για να καλυτερέψουν οι ζωές μας, να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Ας αναρωτηθεί ο καθένας, μπορούμε να συμβιβαζόμαστε, την ώρα που υπάρχει αμύθητος πλούτος γύρω μας, τεράστιες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις, να υπάρχουν οικογένειες το 2020 που θα ζουν στο σκοτάδι και στο κρύο; Αυτή είναι η ζωή που αξίζει σ’ εμάς και τα παιδιά μας;

Δε πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια

καλούμε σε κινητοποίηση – παρέμβαση την τέταρτη Ξ0/12 και ώρα 11:00 στα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάρια (Πόντου 115)

Απαιτούμε: - Να απαγορευτεί κάθε διακοπή παροχής ρεύματος σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν για όσο διαρκεί η κρίση- Να προχωρήσει η επανασύνδεση των παροχών ρεύματος σε όλους όσους αδυνατούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους,

- Να γίνει ουσιαστικό κούρεμα του χρέους στη ΔΕΗ και σε κάθε άλλο πάροχο ενέργειας σε ανέργους, σε όσους βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης και άλλους χαμηλόμισθους ή φτωχούς επαγγελματίες. Στη βάση αυτή να διαμορφωθούν ρυθμίσεις που να αντιστοιχούν στις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

*φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ