Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΛΟΥΡΙ ΣΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

Συνολικά 35 έλεγχοι διενεργήθηκαν στις περιοχές του κέντρου, της Τούμπας και της Χαριλάου και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε δύο ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς.

Πρόστιμα ύψους 300 ευρώ επέβαλε η ΕΛΑΣ σε δύο πολίτες στη Θεσσαλονίκη, καθώς έβγαλαν βόλτα το κατοικίδιό τους χωρίς λουρί.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συνολικά 35 ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, της Τούμπας και στην περιοχή της Χαριλάου.

Οι έλεγχοι ήταν σχετικά με τις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας κ.α.).

«Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ