Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΗΠΑΤΟΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης, γιατί δεν έγινε η επέμβαση και αν είχε επιπτώσεις στον ασθενή.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η ακύρωση μεταμόσχευσης ήπατος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης την περασμένη εβδομάδα λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Ακυρώθηκε μεταμόσχευση ήπατος λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο

Με αφορμή δημοσιεύματα και επιστολή του Συλλόγου ΕΣαμεΑ, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργηθεί από Πταισματοδίκη θα εξεταστεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης (αρχικά σε βαθμό πλημμελήματος), καθώς και γιατί δεν έγινε η επέμβαση και αν αυτό είχε επιπτώσεις στην Υγεία του ασθενούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, σε πρώτη φάση θα κληθούν να καταθέσουν οι οικείοι του ασθενούς που δεν υποβλήθηκε τελικά σε μεταμόσχευση.

Υπενθυμίζεται ότι το μόσχευμα, που ανήκε σε έναν 27χρονο Κύπριο έφτασε στο Ιπποκράτειο την Παρασκευή και το Σάββατο ήταν προγραμματισμένη να γίνει η επέμβαση στον συμβατό λήπτη. Ωστόσο, ο ίδιος είδε το μόσχευμα να χάνεται μέσα από τα χέρια του λόγω απουσίας αναισθησιολόγων ενώ μετά από αυτήν την εξέλιξη και κατόπιν συνεννόησης, αυτό μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Είδος προς... εξαφάνιση οι αναισθησιολόγοι - Κενές οι μισές θέσεις στα νοσοκομεία

Αναφορικά με το περιστατικό, πηγές από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο επισήμαναν πως από τους 40 αναισθησιολόγους που απαιτεί η εύρυθμη λειτουργία του  νοσοκομείου, έχουν μείνει μόνο εννέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ