Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΒΕΛΑ ΠΕΡΙ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Η δήλωση του καθηγητή Φαρμακολογίας σχετικά με το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο Νίκος Χαρδαλιάς προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση.

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε τοποθέτηση του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, σχετικά με το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε προ ημερών ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής του ΑΠΘ συσχέτισε το ισχαιμικό επεισόδιο του υφυπουργού με τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού, γράφοντας πως προτρέπει «τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο οποίο υπεβλήθη».

Η ανάρτησή του προκάλεσε αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα. Με βάση δημοσιεύματα στο ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο διατάχθηκε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκαταρκτική έρευνα, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη: Κούβελας: Δεν είχα σχέση με τιμές των φαρμάκων - Δεν είμαι αντιεμβολιαστής
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ