Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΚΤΕΛ ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕ ΠΛΑΣΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Δύο γυναίκες είχαν προμηθευθεί πλαστά έγγραφα από συνεργούς τους προκειμένου να εξαπατήσουν τους υπαλλήλους τραπεζικού υποκαταστήματος.

Να αδειάσουν τραπεζικό λογαριασμό γυναίκας με πλαστά στοιχεία προσπάθησαν μια 60χρονη με την 25χρονη κόρη της χθες σε τραπεζικό κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο έγιναν αντιληπτές από τους υπαλλήλους που κάλεσαν την αστυνομία που προχώρησε στη σύλληψη των δύο γυναικών.

Οι δύο γυναίκες έφτασαν στη Θεσσαλονίκη χθες με λεωφορείο του ΚΤΕΛ και με πλαστό δελτίο ταυτότητα προσπάθησαν να πείσουν τους τραπεζικούς υπαλλήλους ότι δικαιούνται την ανάληψη του του συνολικού χρηματικού ποσού τραπεζικού λογαριασμού της γυναίκας που αναφερόταν στο ψεύτικο έγγραφο.

Η πλαστότητα του εγγράφου έγινε αντιληπτή από υπαλλήλους της τράπεζας, οι οποίοι ενημέρωσαν το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Άμεση ήταν η ανταπόκριση των αστυνομικών που προσήγαγαν τις δύο γυναίκες στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου και συνελήφθησαν.

Σημειώνεται ότι, τα στοιχεία δύο εκ των συνεργών τους που τις είχαν προμηθεύσει με τα απαιτούμενα έγγραφα για την τραπεζική τους συναλλαγή, έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κατοικίες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που θα ελεγχθούν περαιτέρω.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ