Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΒΙΑΙΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε νεαροί, όλοι Ρομά, εκ των οποίων δύο ανήλικοι 16 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν υπόθεση ληστείας που έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2019, σε βάρος υπαλλήλων επιχείρησης στο Καλοχώρι.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε νεαροί, όλοι Ρομά, εκ των οποίων δύο ανήλικοι 16 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Σημειώνεται ότι, ένας εξ’ αυτών είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης με ποινή κάθειρξης 16 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια και αποπλάνηση παιδιών.

Όπως προέκυψε από την επισταμένη έρευνα και την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οι νεαροί αφού αφαίρεσαν ΙΧ  από περιοχή του κέντρου πόλης, μετέβησαν σε εταιρεία στην περιοχή του Καλοχωρίου.

Προσκρούοντας επανειλημμένα με το αυτοκίνητο παράπλευρη είσοδο της επιχείρησης, εισήλθαν παράνομα και με χρήση σωματικής βίας σε βάρος υπαλλήλων που βρισκόταν στο χώρο, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τρείς φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ένα εκ των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων βρέθηκε μεταγενέστερα στην κατοχή 41χρονου άντρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι εκ των δραστών συμμετείχαν σε μια ακόμα αιματηρή ληστεία πάλι στην περιοχή του Καλοχωρίου, τον Αύγοστο του 2019.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ