Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΠΕΣΑΝ ΡΟΥΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΨΟΥΝ

Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπής που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – 5 Μαΐου 2021 από τρεις ημεδαπούς.

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών εγκληματικής οργάνωσης που προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων και διαρρήξεις οικιών στην περιοχή εδαφικής τους αρμοδιότητας οδήγησε η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπής που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – 5 Μαΐου 2021.

Συνελήφθησαν τρείς εμπλεκόμενοι νεαροί ημεδαποί, οι δύο 17 χρονοι και ο ένας 20χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Η ανάλυση του τρόπου δράσης τους και η αξιοποίηση πληροφοριών και ευρημάτων τοποθετούν τους δράστες στους τόπους των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων και υποδεικνύουν ως χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους:

-τη διάρρηξη οικιών και την παράνομη είσοδο στο εσωτερικό αυτών και
 
-την απασχόληση των ενοίκων, τους οποίους έπειθαν να εξέλθουν των διαμερισμάτων τους προφασιζόμενοι ότι κάποιο ρούχο τους έπεσε από το μπαλκόνι.

Με αυτές τις μεθόδους κατάφεραν να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατα, διάφορα αντικείμενα και τραπεζικές κάρτες των παθόντων.

Σημειώνεται μάλιστα ότι, κάνοντας χρήση των κλεμμένων τραπεζικών καρτών, προχώρησαν σε αγορές μέσω ανέπαφων συναλλαγών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ