Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΕΝΑΕΡΙΤΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΣΟΧΟ

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και ο άνδρας είχε τραυματιστεί τόσο στα άνω όσο και τα κάτω άκρα.

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον τραυματισμό από πτώση εναερίτη εργαζόμενου σε έργα του ΟΤΕ, κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου και ο άνδρας είχε τραυματιστεί τόσο στα άνω όσο και τα κάτω άκρα.

Το κείμενο της ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής, έχει ως εξής:

«Ένα ακόμα εργατικό "ατύχημα" στις 12.9.2022 στο Σοχό του Δήμου Λαγκαδά στη ΠΕ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, εναερίτης εργαζόμενος, σε υπεργολάβο Θεσσαλονίκης για έργα του ΟΤΕ, τραυματίστηκε σοβαρά με κάταγμα στη σπονδυλική του στήλη, μετά από την πτώση του από κολώνα κατά την εκτέλεση εργασιών.

Είναι χαρακτηριστικό πως παρά την τεράστια κερδοφορία που έχει ειδικά τα τελευταία χρόνια ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών ΠΕ δεν γίνονται προσλήψεις προσωπικού, πάρα μόνο μέσω εργολαβικών- τρίτων εταιρειών. Συνέπεια αυτού είναι η καταστρατήγηση της σταθερής εργασίας με δικαιώματα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να γίνονται "πολυμηχανήματα", να βιώνουν μια καθημερινή πίεση και εντατικοποίηση, για να "βγει η δουλειά".

Αυτή είναι η περιβόητη "ανάπτυξη για όλους", που τόσο διαφήμισαν πριν λίγες μέρες κυβερνητικά στελέχη σε περιοδείες τους στους εργασιακούς χώρους μεγάλων Τηλεπικοινωνιακών Ομίλων και Πληροφορικής, με αφορμή τη ΔΕΘ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

- Τη διερεύνηση του εργατικού "ατυχήματος" και την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους.

- Την εξασφάλιση σταθερού εισοδήματος για την οικογένεια του τραυματία εργαζομένου για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί να μείνει εκτός εργασίας.

- Τον έλεγχο τήρησης των κανόνων και των απαραίτητων μέτρων Ασφαλείας και Υγιεινής, για όλο το έργο του Τηλεπικοινωνιακού Δικτύου. Αν οι εργασίες γίνονται από διμελή συνεργεία και αν υπάρχουν έλεγχοι από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (ΣΕΠΕ-Τεχνική Επιθεώρηση), για τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης και της κατάστασης των υποδομών της».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ