Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ

«Στόχος είναι να πετύχουμε καλές συγκοινωνίες για τη Θεσσαλονίκη», είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού - «Δεχθήκαμε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων».

Έπεσαν οι υπογραφές στις 10:30 για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ανάμεσα στη Διοίκηση του ΟΑΣΘ και το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού.

Έτσι, δημιουργούνται συνθήκες για εργασιακή ειρήνη στον ΟΑΣΘ που θα βάλουν τέρμα στην ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων από τις συνεχείς στάσεις εργασίας και απεργίες.

«Η κυβέρνηση και η διοίκηση δέχθηκε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων και σφυρηλατήσαμε την εργασιακή ειρήνη, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για μία καλή συνεργασία», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλς του ΟΑΣΘ, Κωνσταντίνος Ταγγίρης, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής του Οργανισμού μόλις πρόσφατα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως πλέον δεν υπάρχει άλλη εκκρεμότητα με τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ.

«Στόχος μας πλέον είναι να πετύχουμε καλές συγκοινωνίες για τη Θεσσαλονίκη», κατέληξε.

Μιλώντας στη Voria.gr ο γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Αλέξης Γεωργιάδης, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συλλογική σύμβαση εργασίας και σημειώνει πως προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα με τη Διοίκηση του Οργανισμού.

Η ανακοίνωση του Οργανισμού

Υπογράφηκε σήμερα η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ. Οι υπογραφές έπεσαν από τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Κώστα Ταγγίρη, καθώς και από τον πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ Γιάννη Δήμκα και Αλέξη Γεωργιάδη αντίστοιχα. Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Μάκης Άγγος και υπηρεσιακά στελέχη του ΟΑΣΘ.

Πρόκειται για μία ΣΣΕ η οποία εξασφαλίζει τα θεσμικά ζητήματα και τις μη μισθολογικές παροχές προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, έως το τέλος του 2023.

«Είναι μια θετική μέρα σήμερα για τον ΟΑΣΘ, καθώς υπογράψαμε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η Διοίκηση και η Κυβέρνηση, δεχθήκαμε όλες τις προτάσεις του Σωματείου. Η συμμαχία Διοίκησης – Εργαζομένων φέρνει αποτελέσματα και γίνεται πιο δυνατή. Τώρα, με εξασφαλισμένη την εργασιακή ειρήνη, όλες οι προσπάθειές μας στοχεύουν να προσφέρουμε καλύτερες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη», υπογράμμισε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Κώστας Ταγγίρης.

«Μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων και αναμονής, το πιο καίριο ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους, φαίνεται ότι λύνεται. Περιμένουμε άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες από τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε το συντομότερο δυνατό, η ΣΣΕ που υπογράψαμε σήμερα να πάρει σάρκα και οστά και να αρχίσει να εφαρμόζεται. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Οργανισμού, για την προσπάθεια που κατέβαλε, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν όσο γίνεται πιο σύντομα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ Γιάννης Δήμκας.

Η σύμβαση αποστέλλεται άμεσα στα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εγκριθεί και να αρχίσει η εφαρμογή της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ