Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΦΗΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΡΚΟ «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ» ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ (ΦΩΤΟ+VID)

Εικόνες εγκατάλειψης στο Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Κατσαντώνη, που αποτελεί χώρο αναψυχής και πνεύμονα πρασίνου - Πού σκαλώνει η αξιοποίηση του πάρκου

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας «Κατσαντώνη» στο Κορδελιό, το οποίο βρίσκεται στην ομώνυμη οδό, κοντά στον υποσταθμό της ΔΕΗ, λίγο πριν την έξοδο για Περιφερειακό, σε μια τοποθεσία όπου πριν από δεκαετίες υπήρχαν τα κοιμητήρια της περιοχής.

Οι εικόνες της εγκατάλειψης με τα ξεχαρβαλωμένα σανίδια, το άδειο σιντριβάνι, τις ξηλωμένες πινακίδες, το ερειπωμένο κυλικείο με τους πεσμένους σοβάδες και τις σκουριασμένες μεταλλικές κατασκευές προκαλούν θλίψη στους περιοίκους, οι οποίοι βλέπουν έναν χώρο αναψυχής και πνεύμονα πρασίνου να μένει ανεκμετάλλευτος.

Τα σκουπίδια, τα πεταμένα κουτάκια από μπίρες, αναψυκτικά και νερά και τα αποτσίγαρα μαρτυρούν αυτοσχέδιες συγκεντρώσεις, κυρίως απόγευμα προς βράδυ, ενώ πριν λίγες ημέρες έπιασε φωτιά ένα μεγάλο δέντρο, χωρίς ευτυχώς να επεκταθεί. Τα ίχνη από τον καμένο κορμό και τα κλαδιά στη βάση του είναι εμφανή.