Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΑ ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

Έφυγε από τη ζωή μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Μαρία Αγαθαγγελίδου

Έφυγε από τη ζωή, μετά από πολύχρονη και γενναία μάχη με τον καρκίνο, η Μαρία Αγαθαγγελίδου, δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» μέλος της ΟΜ Εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Την είδηση για το θάνατό της γνωστοποίησε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ με δημοσίεση του στο facebok.

Η Μαρία Αγαθαγγελίδου γεννήθηκε στη Δράμα το 1946. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. και υπηρέτησε στη Δημόσια Εκπαίδευση. Ασχολήθηκε με το συνδικαλισμό και τον πολιτισμό στο χώρο του σχολείου και της πόλης.

Αποσπάστηκε στο ελληνικό σχολείο της Τρίπολης Λιβύης από το 1989 έως το 1994. Εκεί ξεκίνησε και την ιστορική έρευνα για τον Ελληνισμό της Β. Αφρικής που εξελίχτηκε σε διδακτορική διατριβή.

Από το 1998, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ασχολήθηκε με θέματα που συνδέουν το περιβάλλον με την τοπική ιστορία.

Από το 2002 έως το 2004 υπηρέτησε ως Συντονίστρια Εκπαίδευσης στα σχολεία ελληνικής γλώσσας της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Κ.-Δ. Μακεδονίας 1940-1974 και της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ