Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

«Η νέα επίθεση σε βάρος των Παλαιστινίων είναι συνέχεια της επί δεκαετίες παράνομης κατοχής παλαιστινιακών εδαφών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Διαμαρτυρία κατά της «δολοφονικής» όπως λένε επίθεσης του ισραηλινού στρατού κατά των Παλαιστινίων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Λωρίδας της Γάζας θα πραγματοποιήσουν τπ ερχόμενο Σάββατο στις 12.00 στη συμβολή της Τσιμισκή με την Αριστοτέλους η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.

«Η νέα επίθεση σε βάρος των Παλαιστινίων είναι συνέχεια της επί δεκαετίες παράνομης κατοχής παλαιστινιακών εδαφών, τα οποία κατέχει το Ισραήλ από το 1967, ενάντια σε όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Έγινε με σκοπό τις νέες εξώσεις παλαιστινιακών οικογενειών από τα σπίτια τους και την εγκατάσταση εκεί ισραηλινών εποίκων. Αποτελεί πράξη «εθνοκάθαρσης» της Ιερουσαλήμ και παραπέρα κλοπή παλαιστινιακής γης. Σύμφωνα όμως με όλες τις αποφάσεις του ΟΗΕ η Ανατολική Ιερουσαλήμ αποτελεί την πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους!», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τεράστιες ευθύνες. Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ενισχύει, βαθαίνει και αναβαθμίζει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, ενώ παράλληλα δεν προχωρά στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους. Αυτή η πολιτική δίνει άλλοθι στα εγκλήματα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού που διεκδικεί τα στοιχειώδη δικαιώματά του. Απαιτούμε να προχωρήσει άμεσα η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα στη βάση της ομόφωνης απόφασης της Βουλής του 2015».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ