Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΖΗΤΟΥΝ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Έχουμε φτάσει, το 30% των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία να είναι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι», δήλωσε ο Ηλίας Σμήλιος.

Μαζικές, μόνιμες προσλήψεις στην εκπαίδευση και μονιμοποίηση αναπληρωτών ζήτησαν, με συγκέντρωσή τους στο άγαλμα Βενιζέλου, δάσκαλοι, καθηγητές και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

«Έχουμε φτάσει, το 30% των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία να είναι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι», δήλωσε ο γραμματέας Ζ' του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Ηλίας Σμήλιος.

Οι διαδηλωτές ανέφεραν ότι 45.000 είναι οι αναπληρωτές στη δημόσια εκπαίδευση, ενώ 6.500 εκπαιδευτικοί φέτος συνταξιοδοτούνται. «Οι ανάγκες για την κάλυψη των σχολείων με εκπαιδευτικούς, που είναι οι ίδιες κάθε χρόνο, δεν καλύπτονται με εξαγγελίες για πέντε χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και μέλη της «επιτροπής απορριφθέντων εκπαιδευτικών», από τους πίνακες διορισμών λόγω της μη καταβολής του παράβολου των τριών ευρώ, ζητώντας να επιλυθεί το ζήτημα, που είχε σαν επίπτωση τον διετή αποκλεισμό τους και από τους πίνακες των αναπληρωτών.

Πηγή ΑΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ