Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ - ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη για τέσσερις ώρες οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρά αύριο, Πέμπτη, το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 αύριο, Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Όπως σημειώνουν, στο προηγούμενο διάστημα ανέστειλαν προγραμματισμένες απεργίες «ευελπιστώντας ότι θα εκτιμηθεί η στάση μας και θα δοθούν οι ανάλογες λύσεις. Η κατάσταση όμως παραμένει αμετάβλητη και η αγανάκτηση των εργαζομένων έχει κορυφωθεί».

Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι της πόλης και των εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία, «δίνοντας λύσεις και υλοποιώντας τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις που κατά καιρούς έχουμε λάβει».

Αν δεν συμβεί αυτό προανήγγειλε πως η ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων είναι κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πάσης μορφής, από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας στον δρόμο θα βρίσκονται 50 λεωφορεία του Οργανισμού με προσωπικό ασφαλείας που θα δοθεί από το Συνδικάτο Εργαζομένων, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Παράλληλα η υπηρεσία δωρεάν μετακίνησης των ατόμων με αναπηρίες θα λειτουργήσει κανονικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας.

»Εξαντλείται πλέον και το καλοκαίρι αλλά οι υποσχέσεις και δεσμεύσεις για εξεύρεση λύσεων παραμένουν στις γραφειοκρατικές καλένδες των Υπουργείων.

»Οι τελικές υπογραφές για σύναψη νέας Σ.Σ.Ε., σε αντίθεση με άλλους Οργανισμούς , σε μας δείχνει να αποτελούν γόρδιο δεσμό.

»Για πολλοστή φορά, δείχνοντας ότι για μας δεν αποτελούν αυτοσκοπό οι κινητοποιήσεις, αναστείλαμε προγραμματισμένες απεργίες ευελπιστώντας ότι θα εκτιμηθεί η στάση μας και θα δοθούν οι ανάλογες λύσεις.

»Η κατάσταση όμως παραμένει αμετάβλητη και η αγανάκτηση των εργαζομένων έχει κορυφωθεί.

»Καλούμε πλέον την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι της πόλης μας και των εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία, δίνοντας λύσεις και υλοποιώντας τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις που κατά καιρούς έχουμε λάβει.

»Σε διαφορετική περίπτωση, η ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων είναι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πάσης μορφής, από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως την τελική δικαίωση μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ