Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (VIDEO)

Δεκάδες ελαστικά διαφόρων διαστάσεων που εντοπίστηκαν στον πυθμένα της θάλασσας στον Θερμαϊκό, απομακρύνονται από συνεργεία.

Σε εκτεταμένες δράσεις καθαρισμού του δυτικού παράκτιου μετώπου προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα.

Συγκεκριμένα, απομακρύνονται περιβαλλοντικές βόμβες που βρίσκονταν θαμμένες στον θαλάσσσιο πυθμένα μεταξύ των εκβολών του Γαλλικού ποταμού και της Λιμνοθάλασσας του Καλοχωρίου, στη δυτική Θεσσαλονίκη και τις οποίες έφερε στο φως η άμπωτη που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες.

Δεκάδες ελαστικά διαφόρων διαστάσεων εντοπίστηκαν στον πυθμένα της θάλασσας στον Θερμαϊκό.

Η διαδικασία της απομάκρυνσης τους ξεκίνησε νωρίς το πρωί και θα διαρκέσει για αρκετές ώρες σε έκταση τριών χιλιομέτρων κατά μήκος του παράκτιου μετώπου, μεταξύ των εκβολών του Γαλλικού ποταμού και της Λιμνοθάλασσας του Καλοχωρίου.

Ο κ. Γιουτίκας σημείωσε πως το φαινόμενο της άμπωτης αποκάλυψε έναν ακόμη σκουπιδότοπο στον πυθμένα της θάλασσας. «Ζητήσαμε από τον ανάδοχο του έργου, που καθαρίζει το δυτικό παράκτιο μέτωπο και σήμερα βρισκόταν στα βυρσοδεψία, από όπου απομακρύνονται επικίνδυνα υλικά, κυρίως αμίαντο, να έρθει εδώ. Κάνουμε μία προσπάθεια να καθαρίσουμε όλα αυτά τα ελαστικά που βρίσκονται στον πυθμένα της λιμνοθάλασσας», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας δήμου Δέλτα, Γιώργος Κυριακίδης, τόνισε πως γίνεται μία προσπάθεια από την περιφέρεια για να καθαριστεί αυτήν η πανέμορφη περιοχή. «Αυτήν τη στγμή λύνεται ένα πρόβλημα πολλών ετών», τόνισε.

Από την πλευρά του, το μέλος της περιβαλλοντικής ομαδας Εχεδώρου Φύσις, Γιώργος Κωνσταντινίδης, σημείωσε πως η δράση απομάκρυνσης των παλιών ελαστικών που είναι δεκαετίες παραχωμένα στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού είναι εξαιρετικής σημασιας. «Δεν μας τιμά σαν ανθρώπους να έχουμε τα ελαστικά αυτά πλάι στα πουλιά. Χαιρόμαστε που η περιοχή καθαρίζεται και μπορεί να αποδοθεί στους πολίτες».

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο αντιπεριφερειάρχης είχε έρθει σε συνεννόηση με την ανάδοχο εταιρεία που έχει αναλάβει τις εργασίες καθαρισμού και εξυγίανσης του δυτικού παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης και αυτή δήλωσε πρόθυμη να συμβάλλει στην απορρύπανση του θαλάσσιου βυθού.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ