Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΛΕΝΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΕ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙ

Tίθενται ερωτήματα για το κατά πόσο μπορεί να είναι ασφαλής η διέλευση των ασθενοφόρων όταν μεταφέρουν ευάλωτους σε αναταράξεις ασθενείς.

Ενστάσεις από πλευράς εργαζόμενων του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος έχει φέρει το αποτέλεσμα της ανάπλασης της οδού Ελένης Ζωγράφου, του δρόμου δηλαδή που οδηγεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα από την Αγίου Δημητρίου.

Το γεγονός ότι επιλέχθηκε το οδόστρωμα να γίνει πέτρα (καλντερίμι), έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αφού τίθενται ερωτήματα για το κατά πόσο μπορεί να είναι ασφαλής η διέλευση των ασθενοφόρων όταν μεταφέρουν ευάλωτους σε αναταράξεις ασθενείς.

Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι «πολύ κουβέντα έγινε για την ανάπλαση της οδού Ελένη Ζωγράφου, που εξυπηρετεί το Γ.Ν.Θ. Άγιος Δημήτριος. Λόγω της ιστορικότητας των κτηρίων και της περιοχής (κάστρα) η ανάπλαση αύτη κάθε αύτη είναι σαν εικαστική παρέμβαση στο εν γένει τοπίο, εξαιρετική. Όμως ένας τέτοιος δρόμος (καλντερίμι) όπου είναι υποχρεωμένα τα ασθενοφόρα και όχι μόνο να τον χρησιμοποιούν κάθε μέρα, είναι επίπονος για ασθενείς που μεταφέρονται με κακώσεις, αιμορραγίες ή οποιαδήποτε άλλη πάθηση».

Παράλληλα επισημαίνουν πως «η αλλαγή του πεζοδρομίου εγκυμονεί κινδύνους στους πεζούς και στους ηλικιωμένους που χρειάζεται να αλλάξουν πλευρά και να περάσουν απέναντι. Παράλληλα η κατασκευαστική αυτή επιλογή του δρόμου είναι αδιαπέραστη από ηλεκτρικά αμαξίδια ΑΜΕΑ. Μετά από επικοινωνία μας με τον υπεύθυνο του δήμου (και πάνω από 30 παραπομπές τηλεφωνικές), καταφέραμε να μιλήσουμε με τον αρχιτέκτονα του έργου ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι όλα έχουν προβλεφθεί και μελετηθεί. Εμείς ως Εργασιακό Σωματείο έχουμε πρόταση για τα ασθενοφόρα και θα την καταθέσουμε όταν μας ζητηθεί».

Πηγή φωτογραφίας: Facebook/ομάδα Θεσσαλονίκη - Τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ