Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 550% ΤΟΥ ΙΙΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΗΝΑ

Έκρηξη της διασποράς του κορωνοϊού στον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη - Σε πτωτική πορεία τις τελευταίες δύο εβδομάδες - Τα στοιχεία ανά περιοχή

Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν την εβδομάδα 4 έως 10 Ιουλίου, σε σχέση με την εβδομάδα 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε έξι από τις δώδεκα (6/12) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, σταθεροποίηση σε δύο από τις δώδεκα (2/12) περιοχές και μείωση σε τέσσερεις από τις δώδεκα (4/12) περιοχές του ΕΔΕΛ.

Καθαρά αυξητικές ήταν οι τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα (+132%), στο Βόλο (+96%), στην Αλεξανδρούπολη (+92%), στην Ξάνθη (+85%) και στη Θεσσαλονίκη (+32%), ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στην Πάτρα (+12%). Πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στον Άγιο Νικόλαο (-54%) και στα Χανιά (-51%), ενώ οριακή μείωση παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (-27%) και στην Περιφέρεια Αττικής (-14%). Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Ιωάννινα (+1%) και στην Κέρκυρα (+7%).

Στην Περιφέρεια Αττικής, τις τελευταίες εβδομάδες, το ιικό φορτίο παρουσίασε σταδιακή αύξηση η οποία κορυφώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα - κυρίως λόγω των παραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5 - και αυτήν την εβδομάδα σταθεροποιείται.

Την ίδια στιγμή, το ιικό φορτίο στην πόλη της Θεσσαλονίκης αυξήθηκε συνολικά κατά 550% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ωστόσο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο εβδομαδιαίος ρυθμός αύξησης του ιικού φορτίου εμφανίζει πτωτική τάση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ