Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: ΤΕΛΗ ΜΑΐΟΥ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΥΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι τη χρονιά που πέρασε, πάνω από 3.000 παράτυποι μετανάστες επιστράφηκαν στις χώρες προέλευσής τους.

Στην αντιδικία της οικογένειας του 11χρονου Μάριου που πέθανε από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι με το δημόσιο αναφέρθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 εξέφρασε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να μην συνεχιστεί η αντιδικία.

Ειδικότερα, ανέφερε πως ούτε ο ίδιος ούτε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιθυμούν να συνεχιστεί η αντιδικία σε τρίτο βαθμό, ωστόσο την τελική απόφαση θα λάβει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

«Πιστεύουμε ότι το ελληνικό δημόσιο πρέπει να σταματήσει και να δοθεί το ποσό στην οικογένεια γιατί, και σε αυτές τις περιπτώσεις - το κράτος πρέπει να σέβεται τον πολίτη», είπε.

Πάνω από 3.000 παράτυποι μετανάστες επέστρεψαν στις χώρες τους

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας στην Αθήνα είναι συνεχείς, πως έχουν εντοπιστεί 530 παράτυποι μετανάστες και έχουν μεταφερθεί στην Αμυγδαλέζα, ενώ έχουν γίνει 21 συλλήψεις για ναρκωτικά και 12 για παρεμπόριο.

Πρόσθεσε ότι τη χρονιά που πέρασε, άνω των 3.000 παράτυπων μεταναστών, επιστράφηκαν στις χώρες προέλευσής τους.

Είπε επίσης ότι οι έλεγχοι αυτή τη στιγμή γίνονται στον δήμο Αθηναίων, ωστόσο στο επόμενο διάστημα, θα επεκταθούν και στους υπόλοιπους δρόμους του Λεκανοπεδίου καθώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Αναφερόμενος στους ελέγχους που γίνονται από την τροχαία για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου είπε ότι μόνο την εβδομάδα που πέρασε καταγράφηκαν 61 παραβάσεις.

Πώς προχωρά η πανεπιστημιακή αστυνομία

Τέλος, και σε ό,τι αφορά την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι 15 με 20 Μαΐου, ολοκληρώνεται η εκπαίδευση 400 ατόμων, κοριτσιών και αγοριών, που θα μπορούν πλέον να είναι στη διάθεση των πανεπιστημίων και των πρυτανικών αρχών.

Τόνισε ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε όλα τα πανεπιστήμια, ωστόσο η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, όπου υπάρχει, να κάνει όλα όσα πρέπει.

Διευκρίνισε ότι πέραν των αστυνομικών, που θα υπάγονται στην υπηρεσία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, θα είναι διαθέσιμη και όλη η αστυνομία εφόσον χρειαστεί.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ