Πέμπτη 19 Μαΐου 2022
x

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Αναφερόμενος στις καταλήψεις σε ΑΕΙ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως «τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις ανήκουν στο παρελθόν».

«Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης η ασφάλεια των φοιτητών, των καθηγητών και του προσωπικού των πανεπιστημίων», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώροι μόρφωσης, γνώσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως πρέπει να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για όλους τους παράγοντες», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, TV 100.

«Πριν λίγες μέρες η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έβαλε τέρμα σε μια κατάληψη 34 ετών, συμβολίζοντας ότι πλέον ο φόβος και η ανοχή σε τέτοιες ανώμαλες καταστάσεις ανήκουν στο παρελθόν. Θα προχωρήσουμε μπροστά, με σύγχρονα αναβαθμισμένα πανεπιστήμια, άρα με πανεπιστήμια που εγγυόμαστε την ασφάλεια τους», τόνισε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα συναντηθεί αύριο, στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου με τους τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι στις 18 Δεκεμβρίου έσωσαν τη ζωή μιας γυναίκας που κινδύνευσε από τον σύντροφό της. Όπως είπε, θα τους συγχαρεί δια ζώσης, «γιατί το αξίζουν, γιατί έσωσαν μια γυναίκα, έσωσαν μια ανθρώπινη ζωή».

Πρόσθεσε, επίσης πως σε ότι αφορά την υλικοτεχνική υποδομή έχει ενισχυθεί τόσο η Άμεση Δράση της Θεσσαλονίκης, όσο και η ομάδα ΔΙΑΣ, ενώ τόνισε ότι προσωπικά δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένος.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ