Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
x

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 24ΧΡΟΝΗΣ:ΠΕΡΑΣΑΝ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΨΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ-ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης επεσήμανε πως «υπάρχουν τοξικές ουσίες που δεν ανιχνεύονται αν δεν γίνουν γρήγορα οι εξετάσεις σε δείγμα 12 το πολύ ωρών».

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που εστάλησαν από τη Βέρνη σχολιάζει ο τεχνικό σύμβουλος της 24χρονης, Γεωργίας Μπίκα, μία ημέρα αφότου αυτά ήρθαν στη δημοσιότητα.

Διαβάστε σχετικά - Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Αυτά δείχνει το πόρισμα από το εργαστήριο της Ελβετίας

Ο κ. Γαλεντέρης αναφέρθηκε στην ανατροπή σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε δείγμα ούρων της Γεωργίας Μπίκα, λέγοντας «είδα τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για χαμηλές ποσότητες αλκοόλ στο αίμα. Όμως, η εξέταση δείχνει πως υπήρχαν υψηλά ποσά μεταβολητών του αλκοόλ. Το αλκοόλ αλλάζει μορφή όταν μπαίνει στο αίμα μας. Σε μια εξέταση ανιχνεύεται ή το αλκοόλ αναλλοίωτο ή αυτούς τους μεταβολητές».

«Η εξέταση δείχνει υψηλή κατανάλωση αλκοόλ. Πόσα ποτά ήπιε και πόσο την επηρέασαν δεν μπορούμε να το ξέρουμε τώρα, πρέπει να γίνει περαιτέρω ανάλυση. Τα ποσά (σημ: των εξετάσεων) που έχουμε μπροστά μας δείχνουν ότι είχε σημαντική κατανάλωση αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα», προσέθεσε ο κ. Γαλεντέρης.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν μπορούσε να ανιχνευθεί στο δείγμα ούρων που ελήφθη, εάν είχε ριχτεί πχ ένα χάπι βιασμού στο ποτό της Γεωργίας Μπίκα, ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης επεσήμανε πως «υπάρχουν τοξικές ουσίες που δεν ανιχνεύονται, αν δεν γίνουν γρήγορα οι εξετάσεις σε δείγμα πχ. μέσα σε 12 ώρες. Το σχολιάζουν και οι Ελβετοί, πως πέρασαν πάνω από 16 ώρες για την λήψη του δείγματος από ούρα της Γεωργίας»

«Το θέμα είναι πως και η Γεωργία ούρησε αρκετές φορές τις προηγούμενες ώρες πριν δώσει το δείγμα για την ανάλυση», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως και αυτό συνέβαλε στο τελικό αποτέλεσμα των εξετάσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ