Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
x

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ LOCKDOWN- ΖΗΤΑΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος τονίζει την ανάγκη σχεδιασμού ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης των επιχειρήσεων.

Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σχολίασε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, σημειώνοντας πως παρά τα μεγάλα οικονομικά κόστη και τις επιχειρηματικές απώλειες, η υγεία όλων προέχει.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει παράλληλα την ανάγκη σχεδιασμού ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης των επιχειρήσεων, καθώς όπως τονίζει, η περιοχή μπαίνει ουσιαστικά σε εκαθεστώς lockdown

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τάσιου:

«Είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι που γίνεται ακόμη δυσκολότερο, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση που είχαμε κάνει εξ αρχής για "ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω".

Ο τουρισμός της Χαλκιδικής εφάρμοσε και θα συνεχίσει να εφαρμόζει με ευλάβεια κάθε υποδεικνυόμενο υγειονομικό μέτρο, αφού η τύχη αυτού του καλοκαιριού είναι στα χέρια των ειδικών και μόνον αυτών. Δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις σε αυτό και η συνεργασία μας με τις αρμόδιες αρχές είναι δεδομένη για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των νέων περιοριστικών μέτρων.

Η υγεία όλων είναι πάνω απ' όλα. Ακόμη κι αν αυτό μεταφράζεται σε μεγάλα οικονομικά κόστη και σημαντικές επιχειρηματικές απώλειες. Γι' αυτό και είναι κατεπείγουσα πλέον η ανάγκη σχεδιασμού ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων σε περιοχές που μπαίνουν ουσιαστικά σε καθεστώς "lockdown", μέχρι να υπάρξει μια αποτελεσματική απάντηση της επιστήμης στην πανδημία.

Είναι στοίχημα επιβίωσης του νομού μας καθώς η οικονομία του εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τον τουρισμό και εδώ θα μετρηθεί η ευθύνη όλων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ