Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
x

ΤΑΓΑΡΑΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ: ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟ ΠΥΡΗΝΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε πως το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ και η περιοχή γύρω από αυτό θα συνεισφέρουν στη βελτίωση της εικόνας της Θεσσαλονίκης.

«Βασικός στόχος του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου είναι - μαζί με τον εκσυγχρονισμό των γηπεδικών εγκαταστάσεων - να γίνει ανάπλαση του ευρύτερου χώρου» δήλωσε ο κ. Νίκος Ταγαράς, υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή την έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα του δήμου Θεσσαλονίκης κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΝ, όπως αποκάλυψε την Παρασκευή η Voria.gr.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Ταγαρά, «τόσο το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, όσο και η περιοχή γύρω από αυτό, να αποτελέσουν υπερτοπικό πυρήνα αναφοράς και τουριστικό πόλο έλξης, με χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, και εστίασης, συνεισφέροντας ουσιαστικά στη βελτίωση της εικόνας της Θεσσαλονίκης».

Όπως έκανε γνωστό το ΥΠΕΝ, με το εν λόγω Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην περιοχή της Τούμπας, στον δήμο Θεσσαλονίκης, με την ανάπτυξη νέων, σύγχρονων προδιαγραφών και απαιτήσεων των FIFA / UEFA. Παράλληλα, το ΕΠΣ στοχεύει στην ανάπτυξη έργων αστικής ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής του γηπέδου του ΠΑΟΚ, όπως έχει εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, στο ΕΠΣ περιλαμβάνεται η συνολική αξιοποίηση της έκτασης γύρω από το σημερινό γήπεδο (έκταση «Αλάνας Τούμπας) με χώρους πρασίνου και χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής - προκειμένου γήπεδο και περιβάλλουσα περιοχή να λειτουργήσουν ενιαία ως σύνολο - με αντισταθμιστικά οφέλη σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ, βάσει του ΕΠΣ διευθετούνται και επιλύονται διαπιστωμένα προβλήματα εφαρμογής της ισχύουσας ρυμοτομίας στην περιοχή που γειτνιάζει άμεσα με το γήπεδο και προβλέπονται κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και χώροι στάθμευσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ