Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
x

ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΖΗΤΕΙ Η ΕΝΠΕ

Την επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20 ζήτησε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος

Την επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-20 ζήτησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο γενικός γραμματέας της ΕΝΠΕ, περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, στη 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20, τη Δευτέρα.

«Αυτό σημαίνει ότι κάθε κρίκος της αλυσίδας πρέπει να λειτουργεί συγχρονισμένα και γρήγορα. Δηλαδή όλες οι υπηρεσίες των υπουργείων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων οφείλουν να ανταποκρίνονται γρήγορα και πάντως εντός των προθεσμιών», είπε ο κ. Αγοραστός.

Ο κ. Καχριμάνης, από την πλευρά του, ζήτησε να προχωρήσει και η δεύτερη φάση της εκχώρησης πόρων στις περιφέρειες από το ΠΑΑ 2014-20 κάνοντας ειδική αναφορά στα μέτρα για τη μεταποίηση, τις αρδεύσεις και τους αναδασμούς, ενώ ο κ. Αγοραστός επανακατέθεσε την πρόταση της ΕΝΠΕ να εκχωρηθεί στις περιφέρειες το σύνολο των πόρων του ΠΑΑ 2014-20.

Παράλληλα, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΝΠΕ στάθηκαν στην ανάγκη να υπαχθούν τα Δασαρχεία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας ότι αυτό συμβαίνει σ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης, ενώ κατέθεσαν προτάσεις για τη στήριξη της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής με αιχμή την απλοποίηση των διαδικασιών για τις σταβλικές εγκαταστάσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Καχριμάνης κατέθεσε πρόταση να παρασχεθεί η δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να έχουν μετακινούμενα φωτοβολταϊκά στα ποιμνιοστάσιά τους το καλοκαίρι στα βουνά και το χειμώνα στους κάμπους.

Ο κ. Αγοραστός τόνισε εξάλλου ότι πρέπει να προχωρήσουν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τάχθηκε εναντίον των διαρκών παρατάσεων στις προθεσμίες προκήρυξης των μέτρων λέγοντας ότι όταν ανοίγει ένας κύκλος σε κάθε προκήρυξη πρέπει και να κλείνει.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ