Δευτέρα 17 Μαΐου 2021
x

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Γεννήτριες στον Πόρο προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες ηλεκτροδότησης μετά το μπλακάουτ που προκλήθηκε από το δυστύχημα με το ελικόπτερο.

Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στον Πόρο, λόγω του του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε με  ελικόπτερο (δείτε εδώ).

Από την πρώτη στιγμή και κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στην περιοχή το ταχύτερο δυνατό.

Ο Γενικός Γραμματέας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πόρου, κ. Ιωάννη Δημητριάδη, ενώ έχει συσταθεί Συντονιστικό Κέντρο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό όλη την νύχτα για τους πολίτες για οποιαδήποτε ανάγκη χρειαστεί.

Επίσης, έχει υπάρξει μέριμνα ώστε η ζεύξη μεταξύ Γαλατά και Πόρου να παραμείνει ανοικτή όλο το βράδυ, ενώ το νησί θα ενισχυθεί με επιπλέον δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού, καθώς και με γιατρούς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Τέλος, με αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εκτός από τα Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη της ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των αυξημένων αναγκών στο νησί τις επόμενες ώρες, μεταφέρονται Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη από το Στρατό, την ΕΥΔΑΠ, καθώς και από ιδιώτη. Σημειώνεται ότι οι εργασίες των συνεργείων συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σημαντικές ζημιές όσο το δυνατόν ταχύτερα, ενώ αναμένεται, σύμφωνα με την ΔΕΔΔΗΕ η βλάβη να έχει επιδιορθωθεί αύριο τις πρωινές ώρες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ