Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
x

ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΚΟΚΚΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η Ι Μεραρχία Πεζικού. Παρούσα και η κόρη του εκλιπόντα στην Κύπρο.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε σήμερα, Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Συνταγματάρχη (Πεζικού) Κωνσταντίνου Κόκκα, μαζί με την κόρη του εκλιπόντα, Ελένη Κόκκα, στο πλαίσιο εκδήλωσης μνήμης που διοργάνωσε η Ι Μεραρχία Πεζικού.

Η προτομή τοποθετήθηκε σε χώρο εντός του Κέντρου Αναπλήρωσης Απωλειών Υγείας Λεπτοκαρυάς, το οποίο πρόσφατα μετονομάστηκε σε Στρατόπεδο «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΠΖ) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΚΚΑ».

Ο Συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Κόκκας, ως επικεφαλής Διμοιρίας του 6ου Λόχου της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1974, στην περιοχή του χωριού «ΚΙΟΝΕΛΙ», στην Κύπρο, υπερασπιζόμενος την κυριαρχία της μεγαλονήσου κατά την τουρκική εισβολή.

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης παρευρέθηκαν συγγενείς του πεσόντα Ήρωα, οι Βουλευτές Πιερίας κ.κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Σάββας Χιονίδης και Ελισσάβετ Σκούφα, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, οι Δήμαρχοι Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελος Γερολιόλιος και Νικολάου Σκουφά κ. Ροζίνα Βαβέτση, ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Πάρις Καπραβέλος και ο Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Διοικητής Ι ΜΠ Σάββας Κολοκούρης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ