Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΒΕ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ

Ο ΣΒΕ προσβλέπει σε ταχύτατη ανάληψη πρωτοβουλιών «που θα συντελέσουν στην απεμπλοκή της χώρας από παρωχημένες δομές και νοοτροπίες»

Επιστολή στον νέο πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία τον συγχαίρει για την καθαρή νίκη του και χαιρετίζει, «εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου της ελληνικής περιφέρειας, με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εκλογή του», απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης.

Ο κ. Σαββάκης τονίζει ότι ο ΣΒΕ «προσβλέπει στην ταχύτατη ανάληψη πρωτοβουλιών από το κυβερνητικό επιτελείο, που θα συντελέσουν στην απεμπλοκή της χώρας από παρωχημένες δομές και νοοτροπίες, που εν τέλει καθηλώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας».

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος του ΣΒΕ υπογραμμίζει ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος της ελληνικής περιφέρειας υιοθετεί πλήρως και υποστηρίζει συνολικά το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της νέας Κυβέρνησης. Είναι αυτό που τελικά δημιουργεί ισχυρές προσδοκίες για επαναφορά της χώρας σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και για την υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων».

Άλλωστε, συνεχίζει ο κ. Σαββάκης, «η προηγούμενη εμπειρία του νέου Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και οι συγκροτημένες θέσεις του, δημιουργούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα, με μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος, με δικαιότερο και ευνοϊκότερο φορολογικό πλαίσιο για τις επιχειρήσεις, με φιλικό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων και με προϋποθέσεις δημιουργίας νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας».

«Ο ΣΒΕ ως ισότιμος κοινωνικός εταίρος που εκπροσωπεί τη μικρομεσαία μεταποιητική επιχείρηση με έδρα στην ελληνική περιφέρεια, αναμένει το γρηγορότερο δυνατόν από τη νέα κυβέρνηση αποφάσεις για την έμπρακτη υποστήριξη της βιομηχανίας και τη θεσμοθέτηση φιλικού και ευέλικτου περιβάλλοντος δραστηριοποίησης», επισημαίνει ακόμη και καταλήγει:

«Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΒΕ με τεκμηριωμένο και επιστημονικό τρόπο, είναι πρόθυμος να συνδράμει στο δύσκολο έργο της νέας Κυβέρνησης, για την επαναφορά της βιομηχανίας στην πρώτη θέση συνεισφοράς στην ανάπτυξη της πατρίδας μας, ούτως ώστε να μειωθεί η ανεργία και να δημιουργούν προϋποθέσεις ισχυρής ανάπτυξης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ