Τρίτη 27 Ιουλίου 2021
x

ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ Η ΛΑΡΙΣΑ: 11 ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ, 5 ΡΙΧΤΕΡ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του ΕΑΑ έχει καταγράψει 11 μετασεισμούς, ο πιο ισχυρός εξ αυτών ήταν μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 13:45

Διαρκείς και πολλοί εξ αυτών ισχυροί είναι οι μετασεισμοί μετά την αρχική δόνηση των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε 16 χλμ νότια της Ελασσόνας, στις 12:16 σήμερα.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του ΕΑΑ έχει καταγράψει 11 μετασεισμούς, ο πιο ισχυρός εξ αυτών ήταν μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 13:45.

Οι πιο έντονοι μετασεισμοί ήταν μεγέθους:

- 4,9 Ρίχτερ στις 12:35

- 4,8 Ρίχτερ στις 13:35

- 4,6 Ρίχτερ στις 12:19, τρία μόλις λεπτά μετά την κύρια δόνηση

- 4,5 Ρίχτερ στις 13:49

Στην περιοχή μεταβαίνει και κυβερνητικό κλιμάκιο μετά από εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παπαζάχος: Πιθανός ένας ισχυρός μετασεισμός 6 Ρίχτερ

Με επιφύλαξη αντιμετωπίζουν οι σεισμολόγοι την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην Ελασσόνα, μετά τον αρχικό σεισμό των 6 Ρίχτερ.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός πολύ ισχυρού μετασεισμού, ίδιου μεγέθους με τον σημερινό των 6 Ρίχτερ προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί.

Μάλιστα ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία.

Επίσης πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός και μείνει έξω από τα σπίτια του για κάποιες ώρες. Στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Υποδομών μαζί με κλιμάκια μηχανικών ετοιμάζονται να μεταβούν στην περιοχή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ