Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ

Ποια είναι τα νέα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι της συζήτησης μετά την εμφάνιση της απειλητικής νέας μετάλλαξης από τη Μποτσουάνα στην Ευρώπη.

Με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την απειλή και της νέας αφρικανικής μετάλλαξης, στο τραπέζι των ειδικών επανέρχεται η συζήτηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σύμφωνα με το ΟΡΕΝ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές συζητείται να μπουν στη μάχη στήριξης του ΕΣΥ και τα στρατιωτικά νοσοκομεία για covid και μη περιστατικά.

Εξετάζεται, παράλληλα, η δημιουργία κλειστού ενοποιημένου νοσηλίου για τον κορωνοϊό, προκειμένου όποιος ασθενής το επιθυμεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική και το κράτος να πληρώνει μέρος της νοσηλείας.

Την ίδια ώρα, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν τέσσερα μέτρα για τις χώρες Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι.

Διαβάστε - Υπουργείο Υγείας - Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Τα 4 μέτρα για τους ταξιδιώτες από Νότια Αφρική

  • Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
  • Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την xώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.
  • Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).
  • Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ