Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ Η ΡΩΣΙΑ: ΣΑΦΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΛΟΖΙ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ

Η Μόσχα στην ανακοίνωσή της επισήμανε ότι η Κίνα έχει το δικαίωμα να παίρνει τα «απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει την κυριαρχία της»

Ανακοίνωση υποστήριξης προς τη Κίνα, εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν, κάνοντας λόγο για «σαφή πρόκληση» των ΗΠΑ.

Κίνα για επίσκεψη Πελόζι σε Ταϊβάν: Υπονομεύει την ειρήνη - Ο στρατός ξεκινά επιχειρήσεις

Η Μόσχα επισήμανε ότι η Κίνα έχει το δικαίωμα να παίρνει τα «απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει την κυριαρχία της», χαρακτηρίζοντας «σαφή πρόκληση» την επίσκεψη στην Ταϊβάν της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

«Η κινεζική πλευρά έχει το δικαίωμα να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της κυριαρχίας της και της εδαφικής της ακεραιότητας όσον αφορά το πρόβλημα της Ταϊβάν», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Το υπουργείο χαρακτήρισε την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν «σαφή πρόκληση» με στόχο τον περιορισμό της Κίνας.

Η Μόσχα υποστήριξε το Πεκίνο νωρίτερα σήμερα σε σχέση με την επίσκεψη αυτή, προειδοποιώντας την Ουάσινγκτον ότι το ταξίδι αυτό θα θέσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε τροχιά σύγκρουσης με την Κίνα.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ