Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
x

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΟΙ 56 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (VIDEOS)

Οκτώ παιδιά βρίσκονταν μεταξύ των μεταναστών που διασώθηκαν χθες το βράδυ, δυτικά της Κεφαλονιάς, από τις λιμενικές αρχές της χώρας.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μεταφέρθηκαν οι 56 μετανάστες, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά και 5 γυναίκες, που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος και περισυνελέγησαν χθες το απόγευμα από παραπλέον δεξαμενόπλοιο, 33 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς.

Διαβάστε: Επιχείριση διάσωσης μεταναστών ανοικτά της Κεφαλονιάς

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε χθες το πρωί μέσω του Olympia Radio ότι σκάφος με μετανάστες βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω δυνατών ανέμων έντασης 5 με 6 μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.

Χθες, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας οι εν λόγω αλλοδαποί δεν δέχονταν οποιαδήποτε αρωγή από τα παραπλέοντα, καθώς και από τις ελληνικές Αρχές, δηλώνοντας το ταυτόχρονα και μέσω του Olympia Radio, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Βραδινές ώρες χθες, και ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή έτειναν να γίνουν δυσμενέστερες, οι ανωτέρω αλλοδαποί τελικά δέχτηκαν την παροχή συνδρομής.

Για το συγκεκριμένο συμβάν είχαν δεσμευτεί από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού και Έρευνας τρία παραπλέοντα πλοία και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ