Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022
x

ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ ΑΥΡΙΟ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΟ ΥΠΕΞ

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, αλλά και στις διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στο Κάιρο μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας προκειμένου να έχει συναντήσεις με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, στην κοινή προσήλωση και των δύο χωρών στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, στις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, στη Λιβύη, καθώς και στην Υποσαχάρια Αφρική.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε επισκεφθεί το Κάιρο επανειλημμένα, με την τελευταία επίσκεψη να έχει γίνει στις 13 Ιουλίου 2021. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, από την πλευρά του, είχε έρθει στην Αθήνα, στις 19 Νοεμβρίου 2021, όπου συμμετείχε στην τετραμερή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Γαλλίας.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στο Κάιρο εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών και ραγδαία αναπτυσσόμενων σχέσεων Ελλάδας - Αιγύπτου.

Μετά από το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης μεταξύ των δύο υπουργών, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες. Στη συνέχεια, αναμένεται να γίνουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, οι οποίες εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν, περίπου στις 18:30.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ