Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

ΣΤΟ ΕΣΡ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΔΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΜΑΝΕΣΗ

Στο ΕΣΡ ο Alpha καθώς η εκπομπή του Νίκου Μάνεση μετέδωσε παλαιότερα γεγονότα ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε ακρόαση εκλήθη από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha έπειτα από καταγγελίες ότι η εκπομπή του Νίκου Μάνεση μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ

«Με πολυάριθμες καταγγελίες, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA φέρεται ότι μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή, και ειδικότερα ότι εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση της 1ης Μαρτίου 2020). Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρία σε ακρόαση για την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00». 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ