Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021
x

ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ 9Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Το εφετινό ενεργειακό συμπόσιο θα καλύψει τους τομείς του φυσικού αερίου, του ηλεκτρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).

Το νέο τοπίο για το ενεργειακό αύριο της Κύπρου θα διερευνήσει το εφετινό 9ο Ενεργειακό Συμπόσιο, που θα γίνει την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Συνεδρίων της Δημοσιογραφικής Εστίας στη Λευκωσία.

Στο Ενεργειακό Συμπόσιο, όπως κάθε χρόνο, έχουν προσκληθεί για να μιλήσουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, η Πρόεδρος της Βουλής καθώς και οι υπουργοί Ενέργειας της Κύπρου και της Ελλάδας.

Ακόμα, στο Συμπόσιο έχουν προσκληθεί για να παρουσιάσουν τα νέα σχέδια τους οι εταιρείες που έχουν εξασφαλίσει άδειες για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, διεθνείς διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου της ενέργειας, ακαδημαϊκοί και άλλοι παράγοντες από τον πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Επίσης, εκπρόσωποι των Εταιρειών Υδρογονανθράκων Κύπρου, της ΡΑΕΚ και της ΔΕΦΑ καθώς και αντίστοιχοι οργανισμοί της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχουν προσκληθεί για να αναπτύξουν θέματα της αρμοδιότητας τους.

Το Ενεργειακό Συμπόσιο, θα καλύψει τους τομείς του φυσικού αερίου, του ηλεκτρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), αναμένεται να δώσει απαντήσεις για:

-Τις νέες γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή µας.

-Τα επόµενα βήµατα της Κύπρου στον τοµέα της έρευνας (γεωτρήσεις) και της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων.

-Την ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου.

-Τα αποτελέσµατα και τις προοπτικές της ενεργειακής συνεργασίας των κρατών της περιοχής.

-Τις επενδύσεις των ενεργειακών εταιρειών στην Ανατολική Μεσόγειο.

-Τους σχεδιασµούς για την εξαγωγή φυσικού αερίου από τη Μεσόγειο στην Ευρώπη (δηλαδή αγωγοί μεταφοράς, μονάδες υγροποίησης φυσικού αερίου, LNG κλπ.)

-Την αξιοποίηση του φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

-Τις ηλεκτρικές διασυνοριακές διασυνδέσεις.

-Τη δηµιουργία και εφαρµογή του απαραίτητου νοµικού και διοικητικού πλαισίου, µε στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην Κύπρο.

Το Ενεργειακό Συμπόσιο, που κάθε χρόνο σημειώνει ιδιαίτερη επιτυχία, αφού θεωρείται σημείο αναφοράς για τα ενεργειακά δρώμενα της Κύπρου και γενικά της Ν. Ανατολικής Μεσογείου, οργανώνεται από το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και την Εταιρεία FMW Financial Media Way και είναι υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι για να το παρακολουθήσουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 22342005 ή στο email: info@fmw.com.cy, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορούν να εξασφαλίσουν στην ιστοσελίδα www.cyprusenergysymposium.com.

Το Ενεργειακό Συμπόσιο προγραμματίζεται να γίνει με φυσική παρουσία γι’ αυτό θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ