Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
x

ΛΟΥΤΡΑ ΛΑΓΚΑΔΑ: ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Στα 800 στρέμματα η έκταση που θα έχει στη διάθεσή του ο υποψήφιος επενδυτής - Επένδυση 8 εκατ. ευρώ, τι προβλέπει το σχέδιο αξιοποίησης

Ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού για την προσέλκυση επενδύσεων για τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Λαγκαδά έκανε ο ομώνυμος δήμος.

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πέρασε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση του καταστατικού της «Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά Μονοπρόσωπη Α.Ε.» έτσι ώστε μια μεγάλη δημοτική έκταση περίπου 688 στρεμμάτων που υπάρχουν πέριξ των εγκαταστάσεων να περιέλθει προς χρήση από τα ιαματικά λουτρά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η έκταση που θα έχει στη διάθεσή του ο υποψήφιος επενδυτής ο οποίος θα προκύψει από τον διεθνή διαγωνισμό θα προσεγγίζει τα 800 στρέμματα (τα 90 που εκτείνονται οι εγκαταστάσεις συν τα 688 πέριξ).

Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης δήλωσε στη Voria.gr ότι μετά από την απόφαση, η οποία όπως είπε πάρθηκε κατά πλειοψηφία, άνοιξε ο δρόμος για την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συνεδριάσει το ΔΣ των Ιαματικών Λουτρών για να προχωρήσει στην αλλαγή του καταστατικού και, όπως είπε ο ίδιος, αμέσως μετά “προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού”.

Ο κ. Ταχματζίδης επισημαίνει ότι η προκήρυξη θα πατήσει πάνω στην οικονομοτεχνική μελέτη που είχε συνταχθεί το 2018 από την προηγούμενη διοίκηση.

«Το όραμά μας είναι τα ιαματικά λουτρά να γίνουν άξονας ανάπτυξης για την περιοχή. Οι επενδύσεις που θα γίνουν δεν θα αφορούν μόνο τα λουτρά αλλά θα υπάρχουν και πολλαπλά οφέλη. Βάζουμε ως όρο το 70% των εργαζομένων που θα απασχολεί ο νέος επενδυτής να είναι από τον δήμο Λαγκάδα, αλλά και να εξακολουθήσει να υπάρχει το πρόγραμμα “Παιδί και πισίνα” κατά τους καλοκαιρινούς μήνες», ανέφερε ο κ. Ταχματζίδης.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Λαγκαδά, η αναβάθμιση των λουτρών μέσα από την επένδυση θα περιλαμβάνει τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών, την κατασκευή ήπιων κατασκευών τύπου μπανγκαλόους καθώς η περιοχή είναι ενταγμένη στη Σύμβαση Ραμσάρ. Επίσης θα κατασκευαστούν χώροι για αθλητικές δραστηριότητες, τους οποίους θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλοι οι πολίτες, όπως και ένα περιπατητικό μονοπάτι, ενώ θα δημιουργηθούν και χώροι αποκατάστασης.

Οι ακριβείς όροι για τη σύνταξη του διαγωνισμού θα καθοριστούν σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Λαγκαδά.

Στόχος είναι το ύψος της επένδυσης που θα γίνει να φτάσει τα 8 εκατ. ευρώ και ο δήμος να εισπράττει ενοίκιο κάθε έτος τής τάξεως των 210.000 ευρώ.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ