Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
x

ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΗΓΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ 2 ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΤΙΓΡΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ

Η Αλβανία ήταν τελικά ο προορισμός των δύο λιονταριών και δύο τίγρεων που εντόπισαν οι τελωνειακές αρχές στον Προμαχώνα.

Ύστερα από επικοινωνία του ΑΠΕ με το συνοριακό σταθμό υγειονομικού - κτηνιατρικού ελέγχου Ευζώνων (ΣΥΚΕ) και τη Διευθύντρια της υπηρεσίας κ. Στεργιοπούλου για το θέμα της εισόδου στη χώρα μας των τεσσάρων άγριων ζώων, δύο λιονταριών και δύο τίγρεων, υπήρξε ενημέρωση ότι ακολουθήθηκε η πάγια διαδικασία που ακολουθείται σε συναφείς περιπτώσεις.

Ήταν σε γνώση των αρμοδίων κτηνιάτρων του συνοριακού σταθμού εδώ και 20 ημέρες και είχαν αποσταλεί και όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα για τη μεταφορά των ζώων σύμφωνα με τη σύμβαση CITES, για το σχετικό προέλεγχο. Χώρα αποστολής των ζώων ήταν η Σλοβακική Δημοκρατία και συγκεκριμένα ο ζωολογικός κήπος της Σλοβακίας Wild Parκ στην περιοχή Velka Lomnica και τόπος αποστολής ο Δήμος Τιράνων στην Αλβανία.

Ελέγχθηκαν εξονυχιστικά τα έγγραφα τους και έγινε επίσης έλεγχος στο μεταφορικό μέσο. Στα ζώα δόθηκε νερό, ελέγχθηκε η κατάσταση τους και συνέχισαν για τον τελικό προορισμό τους που ήταν η Αλβανία και όχι η Ελλάδα. Η υγειονομική – κτηνιατρική υπηρεσία του τελωνείου Ευζώνων ενημερώθηκε για την ασφαλή άφιξη τους στην Αλβανία και έχει αποσταλεί και φωτογραφικό υλικό.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ