Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022
x

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΟΥ ΠΑΓΙΔΕΥΑΝ ΑΤΜ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους αρνήθηκαν την εμπλοκή τους, ωστόσο οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν και θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο Βούλγαροι, 51 και 36 ετών, που κατηγορούνται ότι ως μέλη σπείρας, υπέκλεψαν με τη μέθοδο skimming σε περιοχές της ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης στοιχεία τουλάχιστον 665 καρτών που ακυρώθηκαν έγκαιρα. Υπενθυμίζεται ότι διαπιστώθηκε πως παγίδευσαν και ΑΤΜ στα Γιαννιτσά, χωρίς ωστόσο να υποκλέψουν στοιχεία καρτών.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους αρνήθηκαν την εμπλοκή τους, ωστόσο οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν και με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου στον Εύοσμο, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος ενός συνεργού του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δράστες με σκοπό την υποκλοπή δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών και την κατασκευή αντιγράφων καρτών – κλώνων τοποθετούσαν έναν μηχανισμό παγίδευσης στον καρτο-υποδοχέα του ΑΤΜ, καθώς και ένα πλαστικό κάλυμμα στο οποίο είχε προσαρμοστεί κατάλληλα μικροκύκλωμα και κάμερα, το οποίο επικολλούσαν στο επάνω πλαστικό περίβλημα του ΑΤΜ για την καταγραφή του κωδικού PIN που πληκτρολογούσε ο κάτοχος της κάρτας κατά τη χρήση της (SKIMMING).

Στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022 είχαν τοποθετήσεις τρεις μηχανισμούς παγίδευσης σε ΑΤΜ τραπεζικών υποκαταστήματων σε περιοχές της δυτικής και ανατολικής Θεσσαλονίκης, υποκλέπτοντας έτσι δεδομένα τουλάχιστον 665 τραπεζικών καρτών, οι οποίες και ακυρώθηκαν εγκαίρως από τα τραπεζικά υποκαταστήματα, με την αποτραπείσα ζημία να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 665.000 ευρώ, ενώ παράλληλα προστατεύθηκε μεγάλος αριθμός κατόχων χρεωστικών/πιστωτικών καρτών από τη δημιουργία καρτών – κλώνων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ