Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
x

ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ: Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ

«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου.

Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται».

Υπενθυμίζεται ότι, με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα έπειτα από την ολοκλήρωση της πολύωρης συνεδρίασης του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (MGK) που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα κάλεσε «τις χώρες που υποστηρίζουν τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας στο Αιγαίο να έρθουν στα λογικά τους».

Στην ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από την τετράωρη συνάντηση, αναφέρονται θέματα όπως η αντιπαράθεση με την Ελλάδα, οι προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας, οι εντάσεις Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας κ.ά.

Απαντώντας στα παραπάνω, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει τα εξής: «Η Ελλάδα δεν προβάλλει καμία διεκδίκηση έναντι της Τουρκίας. Τάσσεται υπέρ του διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θα υπερασπιστεί, όμως, τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της εφόσον παραστεί η ανάγκη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ