Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
x

ΣΤΑΜΠΟΥΛΙΔΗΣ: ΨΩΝΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή εκτίμησε ότι πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα οι πολίτες θα μπορούν να ψωνίζουν από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού

Την εκτίμηση ότι από πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορούν να ψωνίζουν οι πολίτες από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο γενικός γραμματέας τόνισε ακόμη από την επόμενη εβδομάδα – πάντα με βάση και την θέση των ειδικών της αρμόδιας επιτροπής – θα ανοίξουν και τα εμπορικά κέντρα.

Ο ίδιος σημείωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα στους 105,8 και στους 91,6 πως σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην επαναλειτουργία των δομών αποδεικνύεται το self test το οποίο όπως επισήμανε θα εφαρμοστεί άμεσα στο λιανεμπόριο και τους εργαζομένους σε αυτό, κατά τα πρότυπα των σχολείων, δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα, οπότε και αυτό θα δηλώνεται σε ειδική πλατφόρμα με τη χρήση του ΑΜΚΑ του καθενός.

Ο κ. Σταμπουλίδης είχε δώσει διευκρινίσεις στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις” για το ποια πολυκαταστήματα προς το παρόν επιτρέπεται να είναι ανοιχτά και ποια όχι. Ειδικότερα είπε ότι απαγορεύεται η λειτουργία των mall, των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων shop in shop. Aν όμως ένα πολυκατάστημα λειτουργεί υπό ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο, όπως για παράδειγμα το Αttica, μπορεί να λειτουργήσει.

Επιθυμούμε να είχε γίνει το άνοιγμα των mall χθες, είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή, επισημαίνοντας παράλληλα πως όλα κρίνονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Χαρακτήρισε τον Απρίλιο σημαντικό μήνα και μίλησε για τη βοήθεια που θα υπάρξει από τους εμβολιασμούς, τα self – tests και τον καλό καιρό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ