Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022
x

ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ – ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Όσο ο Ερντογάν έκανε μεγαλόπνοα σχέδια, η τουρκική λίρα συνέχιζε τον κατήφορο και η ισοτιμία της πλέον κυμαίνεται στις 12,78 λίρες το δολάριο.

Στην Τουρκία που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, η επιμονή του Ερντογάν στα χαμηλά επιτόκια διογκώνει τα προβλήματα.

Σύμφωνα με το Mega, μέσα στο αεροσκάφος της επιστροφής από το Τουρκμενιστάν, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ανυποχώρητος στο θέμα των επιτοκίων, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των σχέσεων με Ισραήλ και Αίγυπτο και έκανε… νέα όνειρα γεωτρήσεων.

«Τώρα έχουμε πλοία σεισμικής έρευνας. Είχαμε τρία πλοία γεωτρήσεων. Τώρα προσθέσαμε ένα τέταρτο. Το αγοράσαμε καινούργιο σε πολύ προσιτή τιμή. Τώρα έχουμε τα δικά μας πλοία. Θα κάνουμε ανακαλύψεις στα δικά μας νερά με τα πλοία αυτά».

Όσο ο Ερντογάν έκανε μεγαλόπνοα σχέδια, η τουρκική λίρα συνέχιζε τον κατήφορο. Ως αποτέλεσμα, η ισοτιμία της πλέον κυμαίνεται στις 12,78 λίρες το δολάριο και 14,41 λίρες το ευρώ.

«Είμαι 70 χρονών, δεν θέλω να ζήσω άλλο. Αυτός είναι ο σκοπός του. Αφήστε τους ανθρώπους να πεθάνουν και μπορεί να περάσει άνετα τη μέρα του στο παλάτι», δηλώνουν οι αγανακτισμένοι πολίτες.

Την ίδια στιγμή η Αθήνα ενισχύει τις συμμαχίες της. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα μεταβεί στην Κύπρο για την τριμερή σύνοδο υπουργών Άμυνας Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας.

Παράλληλα η Ελλάδα «ακονίζει» τις στρατιωτικές της δυνατότητες. Τρίτη και Τετάρτη θα διεξαχθούν ασκήσεις τόσο στην περιοχή της Ρόδου όσο και ανατολικά της με χερσαίες και αεροναυτικές δυνάμεις.

Πηγή: Μega
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ